Äitin nimipäiville tein pyynnöstä mukaellun ruokapirkan pashatortun.

Pohja:
1 kananmuna
½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 liivatelehteä
1 tlk vispikermaa
2 tlk maustettua sitruunarahkaa
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl säilyketölkin lientä

Pinta:
3 liivatelehteä
1 tlk säilykepersikoita
1 dl säilyketölkin lientä
2 rkl säilyketölkin lientä

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuuan pohjan ja reunan väliin. Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisääjauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 6 minuuttia. Torttupohja saa jäähtyä vuoassa. Irrota pohja vuoan reunasta veitsellä.

Täytettä varten pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon sitruunarahka ja vanilliinisokeri. Kuumenna 2rkl säilyketölkin lientä ja liuota siihen liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana rahkatäytteen joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita hyvin. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Valmista tortulle pinta.  Pane liivatteen pehmenemään veteen. Soseuta persikat ja 1 dl säilyketölkin lientä sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Kuumenna tilkka säilyketölkin lientä ja liota liivatteet liemeen. Kaada liivateseos ohuena nauhana hedelmäsoseen joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada seos tasaiseksi kerrokseksi rahkatäytteen päälle. Peitä vuoka foliolla ja anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli.