Löysin kodin kuvalehdesta herkkullisen välimeren leipä reseptin ja sitä oli pakko kokeilla. Onnistui ihan hyvin ensimmäiseksi leiväksi (yläasteen jälkeen) ja maistui taivaalliselta. Tätä tulee kyllä tehtyä uudestaankin. Kuvien laatu hiukkasen huono.

 

5dl kädenlämpöistä vettä
25g hiivaa
2-3tl suolaa
1rkl hunajaa
4dl rouheisia sämpyläjauhoja
6½dl hiivaleipäjauhoja
3/4dl oliiviöljyä

Täyte
2dl silputtuja oliiveja
(2dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja)
200g fetajuustoa

Pinnalle
oliiviöljyä
1dl parmesaaniraastetta
oliiveja

Liuota hiiva, suola ja hunaja veteen. Lisää jauhot vähän kerrallaan, lopuksi oliiviöljy. Vaivaa kimmoisaksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Silppua oliivit ja tomaatit, murenna feta. Sekoita yhteen. Jaa taikina kahteen osaan, vaivaa ilmat pois. Kaulitse molemmat neliölevyiksi. Levitä puolet täytteestä toiselle levylle, käännä reunat keskelle. Nosta leivinpaperin päälle sauma alas. Kohota 20-30min. Voitele öljyllä, ripottele juusto ja oliivit. Paista 200*C alatasolla 20min.

Jätin nuo aurinkokuivatut tomaatit pois koska veli ei tykkää.