Mummini täytti tänään 81v ja halusin tehdä hänelle synttärikakun. Rakastan juustokakkua ja päätin kokeilla sellaisen tekoa. Ihan hyvin tuo näytti onnistuneen.

 

 

Pohja:
50g margariinia
10 digestive-keksiä

Täyte:
200g appelsiini-tuorejuustoa
3dl kermaa
3 riviä valkosuklaata
n 2dl tomusokeria
n 2rkl vaniljasokeria
3 liivatetta
½ appelsiinin mehua

Päälle:
banaania
viinirypäleitä
hillosokeria
vettä

Laita liivatteet veteen likoon. Murskaa keksit pieneksi ja sulata rasva. Sekoita keksit ja rasva tasaiseksi massaksi. Painele irtopohjavuokan pohjalle keksimassa (Jos käytät perinteistä irtopohjavuokaa, niin laita pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperin pala). Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, raastettu valkosuklaa ja sokerit. Purista mandariinien tai appelsiinin mehu ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan mehuun. Lisää liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustomassaan. Lisää sekaan lopuksi kermavaahto. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä noin 3-4 tuntia. Pilko banaanit ja viinirypäleet ja asettele kakun päälle oman maun mukaan. Tee hyytelö paketin ohjeen mukaan.